Roy de Vos, deeluitvoerder

'Ik ben blij dat ik bij ERA Contour die kans heb gekregen'

'Ik ben een man van de praktijk. Onderaan starten, laten zien wat je kan en zo geleidelijk aan naar boven gaan. Na de LTS ben ik dan ook meteen het leerlingwezen ingegaan. Eén dag naar school en vier dagen werken.

Daarna heb ik nog even van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik werkte als instructeur bij een kabelskibaan. Maar de vele uren en niet nagekomen afspraken deden me na een jaar besluiten terug te keren naar de bouw. Ik ging bij een paar kleine bouwbedrijven aan de slag. Nadat deze failliet gingen, heb ik me ingeschreven bij een detacheringsbureau.

Vier jaar geleden kwam ik via dat bureau bij ERA Contour terecht als deeluitvoerder. Er waren veel gegadigden, maar toch kwam ik steeds een ronde verder en kreeg ik die kans. Dat voelde goed. Als deeluitvoerder begeleid je onderdelen van het werk, zoals fundering, ruwbouw, afbouw of oplevering. Het is heel afwisselend werk.

Op een gegeven moment vroeg Personeelszaken of ik interesse had in een loopbaantraject om me verder te ontwikkelen tot uitvoerder. Dat had ik zeker. Ik ga nu één keer per week ’s avonds naar school. Dat is wel even wennen na al die jaren. Het eerste jaar ging me makkelijk af, ik kreeg vooral veel theorie over de praktijk. Alleen de wiskundige formules waren weer even wennen. Het tweede jaar mechanica was een stuk pittiger. Het laatste jaar gaat over de werkvoorbereiding en uitvoering.

Na de afronding van het project Le Medi loop ik nu op kantoor met verschillende afdelingen mee, zodat ik het bedrijf nog beter leer kennen. Als ik straks het loopbaantraject goed heb afgerond, zou ik graag als uitvoerder starten op een klein project en er zo langzaamaan ingroeien. Het lijkt me een mooie uitdaging om in de toekomst als uitvoerder met verschillende partijen een goed team proberen op te bouwen.

Ik ben blij dat ik bij ERA Contour die kans heb gekregen. Wie het wil en kan, krijgt de mogelijkheid om door te groeien. Alles is hier ook goed geregeld. Als je vragen hebt, wordt er serieus naar je geluisterd. Je kunt alles kwijt.'