Mustapha Abarkane, Projectorganisator Realisatie

'Zoveel mogelijk leren van elkaar'

“Ik heb HTS Bouwkunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en in het derde jaar moest ik twee keer stage lopen. De eerste helft van het jaar was dit bij een groot architectenbureau, waar ik voornamelijk schetsontwerpen moest uitwerken tot werkniveau. De tweede helft van het jaar liep ik stage bij een kleine aannemer. Hier kreeg ik meer vrijheid, veel verschillende projecten en kon ik meer met mensen werken. Tijdens die stage leerde ik de uitdagingen van het vak kennen en ontdekte ik dat dit goed bij mij paste.

In het vierde leerjaar werd ik door een vriend gewezen op ERA Contour. Ik voelde direct een klik met het bedrijf en heb er gesolliciteerd voor de functie van organisatiemedewerker, tegenwoordig projectorganisator realisatie (POR). Samen met een andere POR zat ik op een groot project in Den Haag. Vanaf de eerste dag bij ERA Contour kreeg ik veel vrijheid en de mogelijkheid om me te ontwikkelen. Het derde project deed ik bijvoorbeeld al helemaal zelfstandig.

Als projectorganisator realisatie vorm je samen met de hoofduitvoerder en deeluitvoerders het uitvoeringsteam. Het contact met de opdrachtgevers en leveranciers is heel belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten die je oplevert en je moet daarbij de kosten scherp in de gaten houden. Het gehele plaatje moet kloppen. Het mooie van dit vak? Je gaat van papierstukken naar producten die er over tientallen jaren nog staan.

De sfeer bij ERA Contour is goed, iedereen werkt samen als één team. Je voelt daardoor geen onderscheid tussen functies. We moeten het samen doen en daarom proberen we zoveel mogelijk te leren van elkaar. Van de directie tot het kantinepersoneel, iedereen is er om elkaar te helpen, dit geeft een prettige sfeer.”