Eén Blok Stad

ERA Contour heeft het succesvolle concept Eén Blok Stad ontwikkeld, dat inmiddels op meerdere locaties in Rotterdam en Amsterdam wordt toegepast. Oude panden ondergaan hierbij een grondige casco-renovatie, waarbij fundering, gevels en dak worden vernieuwd. Daarmee zijn de risicovolle elementen afgedekt die gepaard gaan met de verbouwing van een oud pand. De woningen worden casco (leeg) opgeleverd. Gas, water, elektra en riool zijn tot één centraal punt in het huis aangelegd. Daarna kunnen de eigenaars, net als bij een kluswoning, zelf aan de slag. Naar eigen wens en in een flexibel tijdsbestek kunnen ze de woning afbouwen tot een unieke stadswoning, zo lang ze blijven binnen de regels van het Bouwbesluit. Ze kunnen ook ERA Contour inschakelen voor het afbouwen van de woning.

Toekomstwaarde voor een bereikbare prijs

Zo ontstaan panden met toekomstwaarde voor een bereikbare prijs. Met dit repeteerbare concept behouden we de bijzondere identiteit van de plek en binden we de juiste doelgroepen duurzaam aan de stad.

Eén Blok Stad vind je op allerlei locaties in de grote steden. In opkomende buurten waar kansen liggen. Bij Eén Blok Stad gaat het altijd om een aantal woningen of straten. Zo zijn de eigenaren er dus van verzekerd dat andere woning in de straat dezelfde kwaliteit krijgt als hun eigen pand.

Win-win

De woningmarkt is veranderd. De consument is aan zet en bepaalt wat er gemaakt moet worden. Eén Blok Stad is het antwoord hierop voor woningcorporaties en ontwikkelaars. Door alleen het casco te vernieuwen krijgt de koper maximale vrijheid een woning volledig naar eigen smaak te realiseren. De corporatie kan hierdoor meer met minder doen. Het investeringsniveau per woning ligt immers beduidend lager. Met dezelfde financiering kunnen meer woningen worden aangepakt én wordt klein kapitaal - dat van de kopers- geïnvesteerd in de wijken. Win-win voor alle partijen! 

Titel Omschrijving Download
Publicaties ERA Contour
Eén Blok Stad wint Architectuurprijs Rotterdam