Nieuw Crooswijk

Waar woon jij in 2018?

Waar woon jij in 2018? 1 vraag. 1000 antwoorden. Want er wordt veel gebouwd de komende jaren. Voor iedereen. Stadshuizen, appartementen, herenhuizen, eengezinswoningen. Met tuin, dakterras of balkon. Om te wonen. Of te wonen en te werken. En elk pand is anders. Met afwisseling van hoogte, stijl, kleur en materialen. Unieke detailleringen, fraaie gevels, veel groen, voordeuren en stoepjes. NC2018, een wijk met sfeer.

Welkom in Nieuw Crooswijk. NC2018. Een Rotterdamse wijk met historie. En met een blik vooruit. Met toekomstvisie. Een toekomst waarin veel staat te gebeuren en waarin het jaar 2018 niet alleen een doel is, maar vooral een bron van inspiratie voor vandaag. Die toekomst is begonnen. En daarmee de metamorfose van Nieuw Crooswijk. Omvangrijk en ambitieus. Een project waarmee de noordzijde van Rotterdam wordt getransformeerd naar een nieuwe en moderne wijk. Een wijk die straks alles heeft. En waar alles kan! Een wijk waar de historie letterlijk het fundament is waarop de toekomst wordt gebouwd. Een wijk met een mix van appartementen en eengezinswoningen met allerlei koop- en huurprijzen. Zo wordt NC2018 een wijk voor jong en oud, voor gezinnen, stellen en alleenstaanden.

NC2018 met 1800 nieuwe woningen wordt niet in eens gerealiseerd. Het plan is gefaseerd in vijf deelgebieden: Nieuw Trapezium, Wandeloord, Paradijshof, Crooswijksebocht, Schutterskwartier en Trapezia. Stuk voor stuk uniek. De ontwikkeling is volop in uitvoering: het Nieuw Trapezium is al klaar en de nieuwe Brede School heeft haar deuren geopend.

Zeven architecten hebben hun toekomstvisie vertaald voor de deelgebieden Nieuw Trapezium en Wandeloord met in totaal bijna 800 nieuwe woningen. Samen geven zij vorm en karakter aan NC2018. Met veel groen, een verrassende variatie aan woningen en volop ruimte voor bedrijvigheid en voorzieningen. In Wandeloord worden met het eerste blok en tweede blok nu ruim 300 eensgezinswoningen, appartementen, verandawoningen en woonwerkwoningen gebouwd. NC2018 maakt zich klaar voor een mooie toekomst.

Op de site www.nc2018.nl vindt u alle informatie over de toekomstplannen en verkoopinformatie van Nieuw Crooswijk. En dat wordt alleen maar meer. Leuker. En iedere dag mooier.

Programma  1800 woningen, waarvan 1350 koop en 450 huur.
Opdrachtgever
 
ERA Contour B.V., Proper-Stok, Woonstad Rotterdam
Architect
 
Brink architectuur en stedenbouw, De Zwarte Hond, Drost & Van Veen architecten bv, Geurst & Schulze architectenburo bv, Jeroen Schipper architecten bv, NL architects, Architectenbureau Kolhoff, West 8.
Aanbesteding

Eigen ontwikkeling

Projectsite www.nc2018.nl

Nieuw Crooswijk

  • Nieuw Crooswijk 51.93998 4.49209
Google Maps