De Vloot

Wie wil dat niet? Genieten van een comfortabel appartement met alle voorzieningen binnen handbereik? De nieuwbouw in De Vloot Maassluis maakt dit mogelijk.

Te midden van bestaande woongebouwen in de  woonservicezone De Vloot / Drie Componisten in Maassluis wordt dienstencentrum De Vloot gebouwd.
Het complex bestaat uit  50 zorgappartementen en 48 huurappartementen verdeeld over 4 tot 6 woonlagen.Deze 48 huurappartementen zijn onderverdeeld in 24 sociale, 12 middeldure en 12 dure huurappartementen. Ook worden er 24 zorgwoningen gerenoveerd. Bereik je appartement snel en gemakkelijk via het centrale trappenhuis met dubbele liften.
Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk en alle binnendeuren zijn dan ook ruim bemeten.
Onder de appartementen komen diverse voorzieningen, zoals een  fysiotherapie en een kapper.

Woonservicezone

Een woonservicezone is een wijk die zo is ingericht dat iedereen er onbezorgd moet kunnen wonen. Ook oudere mensen en mensen met een beperking. Dit betekent bijvoorbeeld dat er voldoende geschikte woningen zijn voor alle soorten huishoudens. Dat de woonomgeving goed toegankelijk is. En, misschien wel het belangrijkste, dat er in de buurt goede voorzieningen zijn: winkels, een dokter en apotheek, een wijkrestaurant waar je gezellig kunt eten, een zorgpost die 24 uur per dag bereikbaar is, of een activiteitencentrum waar van alles wordt georganiseerd en waar je anderen kunt ontmoeten. De meeste faciliteiten in een woonservicezone zijn beschikbaar voor alle mensen die in de zone wonen. Dus ook voor mensen die geen ondersteuning nodig hebben.

Het proces is LEAN ingericht, wat inhoudt dat het project een optimale afstemming kent tussen alle betrokken partijen, waardoor verspillingen voorkomen worden en de bouwtijd verkort.
Het project zal begin 2013 worden opgeleverd. ERA Contour bouwt het project in opdracht van de Maasdelta Groep.

 

Programma 50 zorgappartementen en 48 huurappartementen verdeeld over 4 tot 6 woonlagen. Ook worden er 24 zorgwoningen gerenoveerd.
Opdrachtgever ERA Contour bouwt in opdracht van Maasdelta Groep
Architect Kokon
Aanbestedingsvorm Aanbesteding
Projectsite www.vlootmaassluis.nl

De Vloot

  • De Vloot 51.9295875 4.2441315
Google Maps