Mi Oso

De vernieuwing in het hart van Zuidoost, rondom het ‘minipark Kortvoort’, is vrijwel afgerond. De buurt heeft een nieuwe ‘look & feel’ gekregen. Als sluitstuk van alle vernieuwingsplannen is Kortvoort aan de beurt. Op deze bijzondere, groene plek wil ERA Contour, samen met Ymere, een droombuurt voor Zuidoosters realiseren. Vandaar de (voorlopige) naam: Mi Oso, mijn droomhuis.

De bedoeling is om een onderscheidend concept te ontwikkelen met een sterke identiteit die nauw aansluit op de doelgroep die we hier straks willen aantrekken. Er zijn een paar uitgangspunten van het plan. We maken een ‘eigen buurtje in de buurt’. Een herkenbare wijk binnen de K-buurt. Met heldere grenzen, vormgegeven door de bijzondere tropische architectuur en het groene laken dat tussen de woningen door loopt. Je loopt een parkachtige setting binnen, waar je je ‘te gast’ voelt. Het groene karakter van het gebied blijft daarmee intact en wordt zelfs versterkt. Qua sfeer denken we aan een tropisch, zonnig gevoel, passend bij het kleurrijke karakter van Zuidoost. Denk bij exotische architectuur aan pasteltinten, het gebruik van (geschilderd) hout in de gevel en gezellige veranda’s (in een modern jasje).

Maar… hoe de woningen er precies uit moeten zien en welke sfeer ze moeten uitstralen is aan de toekomstige bewoners! Om hun woonwensen in kaart te brengen wordt er gebruik gemaakt van expertmeetings, klantenpanels en interviews. Binnen de stijl voor de architectuur en het stedenbouwkundig raamwerk hebben Ymere en ERA Contour het plan om in totaal circa 120 woningen te realiseren.

Programma 117 woningen en bedrijfsruimten
Opdrachtgever ERA Contour met als partner Ymere (voor appartementen en bedrijfsruimten)
Architect Geurst & Schulze
Aanbestedingsvorm eigen ontwikkeling
Projectsite www.mi-oso.nl

Mi Oso

  • Mi Oso 52.31531 4.97064
Google Maps