Poptahof Amber

Wonen aan het water of uitzicht op het park en Delft

Amber is het tweede nieuwe woonplan in Poptahof. Het eerste woonplan Purper is inmiddels helemaal bewoond door nieuwe bewoners. Alle woonplannen in Poptahof worden telkens in kleinschalige ‘woon-eilanden’ gebouwd. In Amber komen in totaal 151 woningen, waarvan 49 aantrekkelijke koopwoningen en 102 Te Woon-woningen voor verschillende  woonwensen.

De eengezinswoningen liggen direct aan het water, de appartementen aan het park en binnendek. De bijzondere architectuur is een lust voor het oog en geeft een geheel eigen karakter aan Amber. De architectuur van de woningen is afwisselend en gevarieerd en straalt een levendige en tegelijk ook rustige sfeer uit. Met mooie details, kwaliteit in de uitvoering, het metselwerk en het gebruik van mooie materialen.

Heerlijke buitenruimtes
En er veel keuze uit de soort buitenruimte: eigen balkon, waterterras, breed terras en/of dakterras. Alle woningen liggen in een carré rondom het binnendek. Er is ook veel aandacht voor de inrichting van de buitenruimte. Het binnendek wordt meteen na de bouw ingericht met prachtige bomen. Hierdoor ontstaat een duidelijk onderscheid tussen privé-terrassen, doorgangspaden en verblijfruimte in  het midden.

Auto uit straatbeeld
De auto verdwijnt voor een groot deel uit het straatbeeld. Iedere koopwoning heeft een eigen parkeerplaats (koop of huur) onder het binnendek. Bewoners hebben vanaf de parkeerplaats direct toegang tot de woning of gebouw met lift.

Amber is ontwikkeld door Woonbron Ontwikkelbedrijf en de gemeente Delft. ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van het project en is samen met Achmea Syntrus risicodragende partner. 

Plaats Delft
Programma 151 woningen: eengezinswoningen en appartementen (huur / koop)
Opdrachtgever Woonbron
Architect Mecanoo/Change.nl
Aanbesteding Bouwteam
Projectsite www.ilovepoptahof.nl

Poptahof Amber

  • Poptahof Amber 51.99926 4.35332
Google Maps