Eén Blok Stad Marnixkade

Aan de Marnixkade worden 6 authentieke panden met in totaal 17 woningen casco gerenoveerd. Ze ondergaan een grondige casco-renovatie, waarbij fundering, gevels en dak worden vernieuwd. Daarna kunnen de bewoners hun woning naar eigen inzicht en budget af te bouwen.

Veel woningbouwcorporaties hebben te maken met een grote woningvoorraad die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De mogelijkheden voor grote herstructureringsprojecten zijn op het moment beperkt. Toch willen corporaties bepaalde stadswijken een impuls geven en het woningaanbod verbreden.
Met het concept Eén Blok Stad biedt ERA Contour de oplossing! ERA Contour verzorgt de renovatie en zet de woningen in de markt met een op de doelgroep gerichte marketingaanpak. Zo wordt bij de Marnixkade de technologie ‘Augmented Reality’ ingezet waarmee met behulp van een webcam een digitale maquette van de woning in 3D kan worden bekeken.

Toekomstwaarde voor een bereikbare prijs
Met het repeteerbare concept Eén Blok Stad behouden we de bijzondere identiteit van de plek en binden we de juiste doelgroepen duurzaam aan de stad. Het resultaat: toekomstwaarde voor een bereikbare prijs. Daardoor zijn deze woningen beter bereikbaar voor Amsterdammers die nu huren en een eigen huis willen kopen. Een belangrijk neveneffect is dat de bewonerssamenstelling van een buurt wordt verbreed.

Drie pilotprojecten
Ymere en ERA Contour hebben een intentieovereenkomst getekend voor drie pilotprojecten waarbij hetzelfde principe wordt toegepast. Naast Marnixkade zijn dat de Javastraat en Balistraat.
 

Programma 6 panden met in totaal 17 woningen
Opdrachtgever Ymere
Architect(en) Archivolt Architecten BV
Aanbesteding Bouwteam
Projectsite www.eenblokstad.nl/marnixkade

Eén Blok Stad Marnixkade

  • Eén Blok Stad Marnixkade 52.3793321 4.8790468
Google Maps