Vlaardings Geluk

Oost, west, Babberspolder best!

Vlaardings Geluk is een bijzonder nieuwbouwproject van 122 eengezinswoningen in de groene wijk Babberspolder, direct naast de sfeervolle wijk Ambacht. 

Vlaardings Geluk bestaat uit twee woongebieden, van elkaar gescheiden door een grote groenstrook. Deze twee gebieden hebben dezelfde opzet: de woningen zijn zo gesitueerd dat er in het hart een grote autovrije binnentuin ontstaat, met een bijzondere groene inrichting. Hier ontmoet je je buren, spelen je kinderen of geniet je gewoon van de rust. Vlaardings Geluk moet vooral een gezellige gezinswijk worden waar het prettig wonen is in een fijn huis en waar je op straat elkaar groet. Parkeren moet veilig en dichtbij de woning kunnen, maar het straatbeeld mag niet bepaald worden door auto’s.

De 1e fase van Vlaardings Geluk is nu in verkoop en bestaat uit 78 koopwoningen variërend in type, gevels en prijscategorie en 44 huurwoningen. De huurwoningen worden verhuurd door Waterweg Wonen en hebben dezelfde uitstraling als de koopwoningen. De koopwoningen worden verkocht met eigen grond.

De woningen zijn in samenspraak met toekomstige bewoners ontwikkeld. Door middel van enquêtes en een klantenpanel konden zij hun wensen kenbaar maken. Deze wensen zijn verwerkt in het definitief ontwerp van de woningen.

Programma Circa 300 eengezinswoningen en 60 appartementen
Opdrachtgever ERA Contour B.V.
Architect KOW Architectuur
Aanbesteding Eigen ontwikkeling
Projectsite www.vlaardingsgeluk.nl

Vlaardings Geluk

  • Vlaardings Geluk 51.910252 4.361497
Google Maps