De Oriënt

Trots als een pauw

In Den Haag is een uniek nieuw stukje stad gebouwd. Tussen het centrum en het Zuiderpark, aan de rand van de wijk Transvaal, ligt De Oriënt. De 100 woningen en enkele bedrijfsruimten liggen rond fraai aangelegde gemeenschappelijke afgesloten binnenpleinen. De inspiratie voor De Oriënt ligt in Transvaal en de vele Oosterse culturen die de wijk rijk is. Dat komt vooral tot uiting in de bijzondere architectuur met vrolijk gekleurde gevels, Oriëntaalse ornamentiek en silhouetten.
De gemeenschappelijke binnenpleinen van De Oriënt zijn uitsluitend toegankelijk voor de bewoners en hun bezoekers. Nagenoeg elke woning staat rechtstreeks in verbinding met één van de pleinen. Het binnengebied van De Oriënt kent een speels hoogteverschil doordat één van de pleinen is aangelegd op het dak van de parkeergarage. De Oriëntaalse sfeer wordt benadrukt door bijzondere koepels die de toegang tot elk plein markeren. De pleinen zelf zijn een oase van rust; kinderen kunnen er veilig spelen en buren kunnen elkaar hier ontmoeten.
 
Ook bij dit project zijn de wensen en ideeën van de bewoners en ondernemers in de wijk de basis geweest voor het plan. ERA Contour heeft de definitieve invulling van de pleinen dan ook overgelaten aan de bewoners zelf. Naast de pleinen beschikken alle woningen over een eigen privé buitenruimte; een terras, dakterras of balkon.

Eengezinswoningen en appartementen
De Oriënt heeft 100 woningen, in veel verschillende soorten en maten die passen bij verschillende leefstijlen, gezinssamenstellingen en woonwensen.

De 73 eengezinswoningen in De Oriënt zijn voorname herenhuizen met prachtige afwisselende gevels. Alle herenhuizen beschikken over een eigen privéterras met een mooie gemetselde tuinmuur en parkeerplaats in de overdekte parkeergarage. Deze zijn op maat aan te passen aan de leef- en woonwensen. Zo is de drielaagse woning zelfs uit te breiden naar een vierlaags herenhuis.

De Oriënt biedt ook veel mogelijkheden voor liefhebbers van wonen in een appartement. De 27 appartementen bieden het beste van twee werelden: de luxe en het stedelijke comfort van een appartement én het genot van een groen en rustig binnengebied. Ze bevinden zich op de drie hoeken van De Oriënt. Doordat elk appartement gelegen is op een hoek, ontstaan er spannende plattegronden met een speelse indeling, veel licht en optimale oriëntatie op de omgeving.

De Oriënt         is is mede mogelijk gemaakt door Dexa, de gemeente Den Haag, Staedion en Syntrus Achmea.

Programma 100 koopwoningen en maximaal 8 bedrijfsruimtes
Opdrachtgever ERA Contour B.V.
Architect WAM architecten
Aanbesteding Eigen ontwikkeling
Projectsite www.de-orient.nl

De Oriënt

  • De Oriënt 52.0651157 4.2931912
Google Maps