De consument als co-producent

ERA Contour beschouwt de consument als co-producent. En dat is geen verkoopverhaal; kopers hebben écht invloed op hun uiteindelijke woning en woonomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat dit betere woonmilieus en -producten oplevert, waar mensen met meer plezier wonen.

Al in een vroeg stadium betrekken we de klant bij de totstandkoming van de woning en de wijk. Door onderzoek en interactieve panels in de conceptfase verwerken we feiten, wensen en behoeften in een programma van eisen. Op deze manier ontwikkelen wij producten die goed aansluiten op de wensen van toekomstige kopers.

Ook tijdens de bouw blijven de klanten centraal staan. Gedurende het hele bouwtraject worden ze begeleid door één vast aanspreekpunt, de woonadviseur, zowel bij projecten in eigen beheer als bij projecten voor derden.

Deze werkwijze resulteert in opmerkelijke en succesvolle projecten als Le Medi en De Oriënt. Consumentgericht bouwen verlengt de houdbaarheidsdatum van een wijk. Het voorkomt dat gebieden al weer snel herontwikkeld moeten worden, omdat ze niet meer voldoen aan de eisen en wensen van de bewoners.

ERA Contour was betrokken bij het kennisfestival 'Zo wil ik wonen' op 25 november 2009, waar de wensen van de consument centraal stonden. Bekijk de video, waarin ook bewoners van Le Medi aan het woord komen: