Bedrijfsprofiel

"Wij creëren ruimte voor mens, stad en maatschappij" 

Feiten & Cijfers

  • Ruimtemakers
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw, renovatie en onderhoud
  • Omzet ± € 170 miljoen
  • 400 medewerkers
  • Onderdeel van TBI Holdings

Onze kernwaarden: persoonlijk, professioneel, positief en proactief

Of het nu gaat om door ons ontwikkelde projecten of om projecten voor derden: wij willen samenwerken op kracht, niet op macht. ERA Contour werkt al 20 jaar in de stad, vaak onder moeilijke omstandigheden. Daardoor zijn wij gewend om goed te luisteren naar de consumenten en om producten te maken die voldoen aan hun wensen. Dat noemen wij ‘de consument als co-producent’ en dat doen wij middels Co-creatie. Transparant samenwerken met alle partners in het ontwikkel- en realisatieproces om zo het uiterste eruit te halen voor de klant. Alleen dan kun je duurzame wijken realiseren waar mensen met plezier blijven wonen.

Ruimtemakers
Alles wat we doen heeft met ruimte te maken. We zijn dus ruimtemakers. We creëren ruimte voor mens, stad en maatschappij. Niet alleen fysieke ruimte, maar ook mentale ruimte. Dit geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor andere stakeholders zoals onze partners en medewerkers. Maar ruimte bestaat niet zonder grenzen. Daarom geven wij er vorm aan: ERA Contour.

Onze activiteiten
Wij zijn actief met het ontwikkelen van projecten in eigen beheer, het ontwikkelen van plannen voor derden, nieuwbouw en het renoveren en onderhouden van woningen. Circa 70% van onze activiteiten betreft eigen ontwikkeling en de overige 30% is in opdracht van derden. Bij de meeste projecten worden we vanaf de voorbereiding betrokken om samen met de opdrachtgever en adviseurs te werken aan een optimale prijs/product verhouding.