Gaat u mee op zomertour met ERA Contour?

Deel deze webpagina icoon Delen

12 juli 2013

Dat was de vraag die wij als uitnodiging naar een aantal relaties stuurden.
In plaats van de jaarlijkse midzomERAvond is dit jaar de ERA Contour Zomertour georganiseerd. 

Afgelopen woensdag was het zover. Relaties vanuit corporaties, gemeenten en beleggers heetten wij hartelijk welkom bij ons project Stadstuin Overtoom in Amsterdam. Jurgen van de Laarschot (Eigen Haard) en Marius Heijn (ERA Contour) gaven gezamenlijk een presentatie over de totstandkoming van het concept CO-Green en de toepassing daarvan in Stadstuin Overtoom.

Tour door Stadstuin Overtoom
Door middel van een optimale samenwerking komen we tot maximaal resultaat voor deze nieuwe buurt in het Overtoomse Veld, Nieuw-West Amsterdam. Vervolgens bekeken we het resultaat middels een rondleiding, verzorgd door onze opzichter Antoon Hoogveldt. Er was een prachtige staaltje duurzaam en hoogstaand werk te zien. Want wat wordt er hard gewerkt en wat wordt het mooi! Dit was het stukje toekomst. Oftewel duurzaam samenwerken is de toekomst!

Terug in de tijd...Van Eesterenmuseum
Vervolgens zijn we terug in de tijd gegaan. We bezochten het Van Eesterenmuseum. Hoe toepasselijk… Als je bedenkt waar ERA voor staat: Van Eesterens Rationele Aanpak. Deze architect/stedenbouwkundige had in de vorige eeuw een heldere missie: Maatschappelijke problemen op een ruimtelijke manier oplossenvolgens de principes van 'Het Nieuwe Bouwen': licht, lucht, ruimte, groene wiggen en een sterke scheiding tussen wonen, werken, verkeer en recreatie.

We kregen een rondleiding door het ‘openluchtmuseum’. Lees: buiten in de buurten die Van Eesteren bedacht. Ook stond het museumwoning op het programma. Deze was volledig in jaren ‘50 stijl teruggebracht. Prachtig om te zien hoe men toen leefde en hoe het wonen een antwoord vormde op de principes van Van Eesteren. Mooi ook om te zien hoe sommige groepsleden de interieurstijl van de jaren ’50 herkennen in de hedendaagse hippe (retro) meubelen. Anderen herkenden het juist vanuit hun eigen jeugd...

De dag werd afgesloten met een borrel bij The Colour Kitchen. Dit cafe/restaurant maakt verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te bieden door hen daar te laten werken.

Een geslaagde zomertour dus! Op naar de wintertour...