Vernieuwing Kerckebosch gaat van start

Deel deze webpagina icoon Delen

01 juli 2013

Met een feestelijke symbolische handeling is vrijdag 28 juni het startschot gegeven voor de bouw van de eerste woningen in het vernieuwde, bosrijke Kerckebosch in Zeist. Gemeente Zeist, Seyster Veste, ERA Contour, toekomstige bewoners en omwonenden spraken daarbij allen een wens uit voor de toekomst van Kerckebosch. De wensen zijn verzameld in een wensboom.

Belangrijke mijlpaal
De start bouw vormt de opmaat van de metamorfose van Kerckebosch, waar galerijflats worden gesloopt en een mix van huizen terugkomt, met voorzieningen voor jong en oud. Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein.

De gemeente Zeist, woningcorporatie Seyster Veste en ERA Contour werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 45 vrije kavels.

De vernieuwing van Kerckebosch start met de bouw van 153 huurwoningen, bestaande uit 27 eengezinswoningen en 126 appartementen. De huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de huurders van Seyster Veste die nu nog wonen in de flats aan de Prinses Irenelaan. Na verhuizing worden deze flats gesloopt.

Stap voor stap naar een mooie wijk
Kerckebosch biedt ruimte aan zes nieuwe buurtjes met een eigen karakter en architectuur. Ze worden gescheiden door bos of heide. Als eerste wordt gestart met de bouw van 27 eengezinswoningen in de buurt De Boswachterij. Na de zomer start gefaseerd de bouw van de verschillende appartementengebouwen in de buurten De Hout en Stuifduinen. Eerste kwartaal 2015 moeten alle 153 huurwoningen gereed zijn.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist, woningcorporatie Seyster Veste en ontwikkelaar en bouwbedrijf ERA Contour werken samen aan de vernieuwing van Kerckebosch. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op.


Meer weten?
Kijk voor meer projectinformatie op www.vrijekavelskerckeboschzeist.nl of www.kerckeboschzeist.nl . Volg Kerkebosch ook op Facebook en Twitter @kerckebosch.