Inspirerende midzomergroet

Deel deze webpagina icoon Delen

21 juni 2013

De consument inspireert
De wensen, ideeën en smaken van de woonconsument serieus nemen; dát levert woningen en buurten op waar mensen met plezier wonen. Bij ERA Contour beschouwen we de consument dan ook als co-producent. En dat doen we al 10 jaar. Hoe we dat doen vertellen we u natuurlijk graag. Maar is het niet veel leuker om 'de consument' dit te laten vertellen?

De consument vertelt
ln 2005 maakten wij kennis met Liane en Joë|, een jong ondernemend Rotterdams stel op zoek naar een woning. ERA Contour stond aan het begin van de ontwikkeling van het project Le Medi en waren op zoek naar toekomstige bewoners die dit avontuur met ons wilden aangaan. Liane en Joël hadden hier zin in. En wonen inmiddels met kind en een tweede op komst, alweer enkele jaren met veel plezier in Le Medi!

Luister naar de consument
We hebben door de jaren heen veel van mensen als Liane en Joël geleerd en hierdoor onze aanpak met de consument kunnen doorontwikkelen. Maar wat ons misschien wel het meest duidelijk is geworden, is dat de consument zo veel méér is dan een verzameling woonwensen. lemand verandert van werk, start een eigen bedrijf, heeft trouwplannen of misschien een ernstig ziek familielid. Luisteren naar de klant betekent écht luisteren naar wie iemand is en wat zijn of haar dromen zijn.

Dit, gecombineerd met onze expertise op het gebied van stedelijke vernieuwing, levert duurzame plekken op waar mensen met plezier wonen. De afgelopen tien jaar heeft deze aanpak al veel moois opgeleverd. Het mediterrane Le Medi in Rotterdam is een mooi voorbeeld of het sprookjesachtige De Oriënt in Den Haag. Maar ook het urban klusproject Eén blok stad en het oergezellige Vlaardings Geluk zijn geslaagde voorbeelden.

Download hier het boekje 'Dromen inspireren'. Dit delen wij graag met u.