Sneak preview Stadstuin Overtoom op 1 juni

Deel deze webpagina icoon Delen

29 mei 2013

Het wordt de eerste klimaat-neutrale buurt van Nederland. Maar nieuwbouwproject Stadstuin Overtoom in Amsterdam Nieuw West is om nog meer redenen bijzonder. Het project komt aan een park en wordt, in samenwerking met toekomstige bewoners, ontworpen. Ook bijzonder: het sloopmateriaal dat vrijkomt bij de sloop van de bestaande bebouwing wordt zo veel mogelijk hergebruikt. Na de zomer start de verkoop. Op 1 juni, tijdens de landelijke Dag van de Bouw, wordt een sneak preview gegeven van de koopwoningen.

Er zijn al diverse sessies geweest met belangstellenden over het ontwerp. Tijdens de Woondag/Dag van de Bouw, op zaterdag 1 juni, wordt  een sneak preview van de resultaten daarvan gegeven: plattegronden en sfeerimpressies van de eerste koopwoningen. Het gaat om woningen uit fase 2a: studio’s (van 110.000 tot 150.000 euro), twee- en driekamerappartementen (van 160.000 tot 195.000 euro) en splitlevel eengezinswoningen (van 270.000 tot 290.000 euro). Tijdens de sneak preview kunnen belangstellenden laten weten wat ze van de woningen vinden en of ze interesse hebben. Er zijn rondleidingen over de bouwplaats en men krijgt tekst en uitleg over alle maatregelen die het project zo duurzaam maken.

Kom langs op de bouw!
Het hergebruiken van sloopmateriaal is slechts een van de voorbeelden van het duurzame karakter van het project. Andere voorbeelden zijn het gebruik van duurzaam FSC-hout voor kozijnen en detailleringen, goed isolerende vloeren en het hergebruik van de warmte van douchwater. Verder zorgen zonnepanelen voor een duurzame opwekking van elektriciteit. Dankzij al deze maatregelen krijgen de woningen een A+++ label. Op 1 juni verzorgd het uitvoeringsteam rondleidingen op de bouwplaats en vertellen ze per onderdeel waar en hoe de klimaat-neutrale voorzieningen in de bouw zijn toegepast. Collega’s die het interessant vinden om hier meer over te horen zijn ook van harte uitgenodigd langs te komen. De bouwplaats is 1 juni open van 11.00 tot 14.00 uur. Je bent van harte welkom in het infocentrum aan de Suze Robertsonstraat 1 in Amsterdam, waar o.a. de rondleidingen starten.

Gezamenlijke optrekken
Op 1 juni zijn verschillende momenten gecombineerd. In Amsterdam hebben o.a. makelaars, ontwikkelaars en woningbouwcorporaties de handen ineen geslagen en Amsterdam Woont opgericht. Amsterdam Woont is een platform voor het gezamenlijk promoten van nieuwbouw in Amsterdam. Vier maal per jaar organiseren de partijen een Woondag. Dat 1 juni samen valt met de Dag van de Bouw is geen toeval. Ook deze combinatie is gekozen om zoveel mogelijk attentiewaarde aan de dag te geven. Via een routekaart waar alle projecten van alle deelnemende partijen op staan heeft de woon consument een helder overzicht van alle projecten die op die dag te bezichtigen zijn.  

Download hier de routekaart van 1 juni.

Meer informatie: www.stadstuinovertoom.nl