De Oriënt wint NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling

Deel deze webpagina icoon Delen

23 mei 2013

De NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013 is gewonnen door het project De Oriënt in Den Haag. Dat maakte juryvoorzitter Karin Laglas (TU Delft) op 23 mei bekend tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch.

De prijs, die voor de vijfde maal werd toegekend, wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Daarbij moest een deel van de locatieontwikkeling dit jaar bestaand uit transformatie of herontwikkeling. Het winnende project, een stedelijk woonblok in de Haagse wijk Transvaal, betreft een samenwerking tussen gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en DEXA Groep. De jury prees de voorbeeldige samenwerking tussen deze partijen en het bewezen succes van De Oriënt.

Volgens de jury hebben de partijen met De Oriënt een impuls gegeven aan de kwetsbare wijk Transvaal. "Ontwikkelaar ERA Contour maakte bij het project een gedurfde keuze door te kiezen voor de grote Hindoestaanse gemeenschap als kansrijke doelgroep; uiteindelijk weten ook veel Nederlanders en Turkse Nederlanders hun weg naar het project te vinden." Het volledige juryrapport en de oorspronkelijke inzending van De Oriënt zijn onderaan dit bericht te downloaden.

De aanmoedigingsprijs ging naar Strijp-S in Eindhoven, de transformatie van een voormalig Philipsterrein naar woon- en werkgebied.

Voor meer informatie: www.neprom.nl

Downloads:

Juryrapport NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013
Inzending De Oriënt