De Oriënt genomineerd voor NEPROM-prijs locatieontwikkeling 2013

Deel deze webpagina icoon Delen

11 april 2013

Heel trots zijn wij op de nominatie van De Oriënt    (Den Haag) voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013! Deze week maakte de NEPROM bekend welke vijf projecten gekozen zijn voor nominatie van deze prijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.  ligt in       

De Oriënt  is een nieuwbouwontwikkeling met 100 woningen en commerciele ruimten in hartje Transvaal in Den Haag. De inspiratie voor De Oriënt ligt in de wijk zelf, de vele Oosterse culturen die de wijk rijk is én de trots van de bewoners op hun eigen cultuur. Doel van De Orient was om (economisch) kansrijke bewoners aan te trekken. Door samen met de toekomstige bewoners het project te ontwikkelen zijn woningen en een woonomgeving gerealiseerd die aansluiten bij hun wensen en behoeften.

De Oriënt vormt inmiddels een belangrijk en beeldbepalend onderdeel van de vernieuwing van Transvaal die –ondanks de crisis op de woningmarkt – nog steeds doorgaat. Dit is mogelijk door de bijzondere samenwerking tussen gemeente Den Haag, Staedion en de marktpartijen Dexa Groep, ERA Contour en Syntrus Achmea. De succesvolle samenwerking aan De Oriënt en geloof in de toekomst van Transvaal hebben een vervolg gekregen in de ontwikkeling en realisatie van het naastgelegen project De Morgenzon. 

De Orient is een ontwerp van Wilfried van Winden (WAM architecten). 

Voor meer informatie over de NEPROM-prijs en de overige genomineerde projecten lees het bericht op de website van de NEPROM.  

Bekijk de inzending van De Orient.