Eerste sleutel nieuwbouw De Vloot uitgereikt

Deel deze webpagina icoon Delen

25 maart 2013

Op maandag 25 maart 2013 is de oplevering van het nieuwe Servicecentrum De Vloot in Maassluis gestart. Wethouder Pieter Kromdijk van de gemeente Maassluis en vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta Maassluis overhandigden de eerste sleutel officieel aan directeur opleidingen horeca & toerisme Jan Lokker en onderwijsleider Amanda van Woerden van het Albeda College.

Vanaf nu kan het Albeda College aan de slag met de inrichting van haar opleidingsrestaurant, kapsalon en leslokalen. In aansluiting op het Albeda College, nemen de komende weken ook Seniorenwelzijn, Gemiva-SVG Groep, Centrum voor paramedische hulp en alternatieve geneeswijzen, Careyn, Servicepunt VraagRaak en Stichting Kinderopvang Maassluis hun ruimte in gebruik. Vanaf 9 april reikt Maasdelta de sleutels uit aan de bewoners van de 48 huurappartementen, die boven het Servicecentrum gelegen zijn. 

Nauwe samenwerking
In het nieuwe Servicecentrum kunnen wijkbewoners straks voor van alles en nog wat terecht. Bijzonder is dat de maatschappelijke organisaties gaan samenwerken. Niet volgens het concept van een bedrijfsverzamelgebouw, waar ieder vanuit zijn eigen ‘winkeltje’ de klant bedient, maar écht samen. Het uitgangspunt is dat de vraag van bewoners straks het aanbod bepaalt. Door samenwerking kunnen de organisaties tot vernieuwende oplossingen komen die goedkoper en toch effectiever zijn. Dit is met het oog op het verdwijnen van de verzorgingsstaat belangrijk, om ook in de toekomst in de zorgvraag te kunnen blijven voorzien.

Project De Vloot in Maassluis omvat voor ERA Contour de nieuwbouw van circa 5.000 m2 dienstencentrum, 50 zorgappartementen voor Careyn en Gemiva, en 48 appartementen voor Maasdelta, evenals de renovatie van 24 zorgunits.   V  V