FourC

Op weg naar 100% schoon wonen 

In de gemeente Lansingerland starten ERA Contour en XXarchitecten met de ontwikkeling van het project FourC. Het gaat om circa 20-30 duurzame woningen die samen met de consument worden ontwikkeld. 

Vrijheid tot op detailniveau

Aan de rand van Berkel en Rodenrijs, in de nabijheid van de steden Delft, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer, en in de luwte van natuur-en recreatiegebied de Groenzoom worden de duurzame woningen ontwikkeld. Het buurtje zal worden vormgegeven samen met de consument, mede-opdrachtgeverschap (MO) noemen we dit. Het is een afgeleide van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij de consument veel keuzevrijheid krijgt in de uitstraling en vormgeving van de woning en de woonomgeving, terwijl ERA Contour alle ontwikkel- en bouwzorgen uit handen neemt.

De consument heeft zo alle vrijheid van keuzes binnen de zekerheid van het budget en de planning. Met deze werkwijze kan de consument tot op het detail niveau alle keuzes verantwoord maken, zoals de grootte en vorm van de woning, de indeling, de afweking en de installaties Door de samenwerking tussen ERA Contour en XXarchitecten kunnen we die onzekerheden wegnemen en toch maximale vrijheid bieden. Wij als professionele partner ontzorgen u tijdens de bouw en ontwikkeling van uw woning.

duurzaamheid, cradle to cradle, comfort en co-design

De samenwerking tussen ERA Contour en XXarchitecten maakt het mogelijk de vrijheid van keuzes te combineren met uiterst duurzame woningen binnen het budget. Wij gaan er vanuit dat duurzaam wonen niet kostenverhogend hoeft te zijn.  Daarom wordt al in het begin van het ontwerpproces dit onderwerp nadrukkelijk aan de orde gesteld. De keuzes over de ligging van de woning, de toe te passen materialen, de installaties en het toekomstig gebruik zijn van grote invloed op 100% schoon wonen. Dus geen toxische materialen, een gezonde woning en omgeving en geen of heel weinig energieverbruik!

Altijd is het van groot belang te beginnen bij het begin. Daarom zijn we op dit moment bezig met een uitgebreid onderzoek. We onderzoeken de context en de identiteit van de plek, zo kom je er goed achter voor wie deze nieuwe buurt nu precies ontwikkeld moet worden. Welke opgave en randvoorwaarden zijn er? Welke kwaliteiten en kansen biedt de locatie? Hoe ziet de Woningmarkt in Berkel en Rodenrijs eruit? Wie wonen er nu precies in de omgeving? Welke mensen zouden hier straks graag willen wonen en wat moet je ze dan bieden? Wat zijn hun specifieke kenmerken, zoals leeftijd, inkomen en gezinssamenstelling? En wat is hun leefstijl, welke ‘sfeer’ en uitstraling sluiten daarop aan, welke woningtypologie is gewenst? En vervolgens: welke prijs kan daarvoor dan betaald worden? Grondig onderzoek is de sleutel naar een bijzondere woonomgeving, waar mensen graag wonen.

Onderdeel van dit onderzoek is een woonwensen internetenquête, deze komt te staan op de website www.fourc.nl.

Wij willen ook te weten komen welke betrokkenheid de consument wil in het ontwerpproces en wat de belangrijke thema’s zijn. FourC staat voor duurzaamheid, cradle to cradle, comfort en co-design. Het levert schoon wonen op. Wij willen weten hoe de consument in deze thema’s wil participeren. Pas na het onderzoek starten we het gezamenlijke ontwerpproces op met de consument. Eind 2013 zou de bouwvoorbereiding kunnen starten en een jaar later kan de FourC buurt gerealiseerd zijn.

Meld u aan!

Hoe de woningen er straks uit komen te zien, dat bepaalt u. Het kunnen vrijstaande woningen zijn, maar ook geschakelde- of twee-onder-één-kapwoningen. Dat hangt erg van de uitkomsten van de woonwensen internetenquête af. De woningen zijn duurzaam: energieneutraal en non-toxisch, met een hoge mate comfort. De woningen zijn onderscheidend, omdat ze zijn afgestemd op de individuele woonwensen van de kopers. Kortom een uniek buurtje waar wij graag met u aan de slag gaan!

Heeft u interesse in een duurzame woning in Lansingerland? Voor meer informatie of aanmelding op onze geïnteresseerdenlijst kunt u een e-mail sturen naar fourc@eracontour.nl